Hallo, leuk dat u op onze site bent.           English           

                                                                                

Wij zijn Dacemewi's Choice. Dit wil zeggen : Da van Daniella, Ce van Celeste, Me van Melanie en Wi van Will. En onze keuze ( Choice ) is de Brit. Wij zijn een kleine cattery sinds 15 juli 2006.

Per 15 november 2016 zijn wij gaan wonen in St Philipsland , een klein plaatsje op het drie provinciënpunt Zeeland, Zuid-Holland en Noord- Brabant. Maar dit wil niet zeggen, dat we stopten met de cattery. Nee hoor, we zijn gewoon door gegaan met onze hobby. En hopen u ook hier te mogen verwelkomen.

Wat wij willen is vooral de Brits Langhaar in zijn oorspronkelijke "vorm"  proberen te verkrijgen. Dus met een lekkere dikke ondervacht en mooi halflang haar. Een lief karakter en vooral nieuwsgierig. Wij zullen dus proberen de zo goed mogelijke combinaties bij elkaar te zetten om hier de meest mooie en lieve kittens uit te krijgen. Wel doen we dit op een verantwoorde manier, dus twee - hooguit drie nestjes in twee jaar tijd. Maar,........

Hoe is het allemaal begonnen?

Een aantal jaar geleden waren we op zoek naar een lieve rustige knuffelkat. Geen huis- tuin- en keukenkat dus. Die zijn wel lief, maar soms niet rustig. En daar we net een nieuw bankstel hadden gekocht ( lederen ) viel de huis- tuin- en keukenkat af. Na een hele tijd gezocht te hebben viel ons oog op een brits korthaar kitten. Hardstikke leuk beestje. Maar we schrokken een beetje van de prijs € 500,-  Dit lag ( nog ) niet in ons bereik. Dus verder zoeken. Na nog een hele tijd zoeken, zagen we een advertentie van een Brits Langhaar poesje 9 maanden oud. Wij dachten, die is weg. Maar na een telefoontje bleek het poesje er nog te zijn. We zijn gaan kijken en waren meteen verliefd op haar. Zij was al een keer verkocht geweest, maar teruggebracht, want ze zou niet met andere poezen /katers kunnen opschieten. Wij hadden daar geen boodschap aan, want wij hadden geen andere katten, dus ging Jinx mee naar huis. Zij had papieren meegekregen van haar ouders, maar er was bewust geen stamboom aangevraagd voor haar, want anders zouden mensen met haar gaan fokken en de fokster was bang voor broodfok. Ook dat was niet aan de orde bij ons. Eenmaal thuis ( eerst naar de dierenarts voor controle ) ontpopte Jinx zich tot een schat van een poes. Niet echt een schootkat, maar speelde veel en was heel lief. Zo lief, dat mijn dochters zeiden: "Mam, mag Jinx een keertje jonkies?"  En toen is het begonnen

We hebben een mooie kater uitgezocht voor Jinx. Dit werd Emboy. Geen stamboom, gewoon een mooie kater. Jinx en Emboy hebben 7 kittens samen gehad. Allemaal kerngezond en hebben allemaal een goed thuis gevonden. Ach en toen dachten wij, waarom nemen wij niet voor volgend jaar een eigen dekkater. Zo gezegd zo gedaan. Een Turkse Angora is erbij gekomen "Snowey" genaamd. Maar wat wist ik weinig van katten en wat kun je veel leren in een half jaar tijd.

Want thuis gekomen gingen we met Snowey eerst naar de dierenarts net als met Jinx. Hij was ook kerngezond, maar de balletjes waren niet "DE" balletjes die er horen te hangen. Nee, dit waren gewoon twee grote klitten. En dierenarts "Rebecca" zei : "daar gaat zijn mannelijkheid". En weg waren ze. Heel teleurstellend allemaal. En dat terwijl ik specifiek gevraagd had aan de vorige eigenaars van Snowey of hij gecastreerd was.  Het antwoord: Nee, hij was niet gecastreerd. Daarom zijn we ook 2,5 uur onderweg geweest om hem te halen en ook weer 2,5 uur terug. Thuis bleek ook, dat ik zijn paspoort vergeten was te vragen. We hebben die mensen gebeld, maar die zeiden : "Hij heeft geen papieren". Gewoon opgelicht dus. Maar terugbrengen??????? Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Want het is een schat van een "jeweetwelkater". En aan zulk soort mensen gun je zo'n lieverd niet. Maar dit soort mensen zijn bij onze cattery niet welkom. Alleen echte liefhebbers van katten.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we zijn wederom op zoek gegaan naar een dekkater. En ja hoor!  We hebben een schitterende Britse Langhaar creme - kleurig gevonden. "Hero von dem Hasslerlinde". (Hero is in 2016 overleden op 11 - jarige leeftijd).

Intussen is het al het jaar 2016 en hebben we al meerdere poezen in de fok gehad en ook weer gesteriliseerd. Te weten Nigella, ( een cinnamontortie korthaar )  en Jinx zijn de oudste van het hele stel en wonen nog lekker bij ons.  Yumah en Gaya zijn beide herplaatst ( niet samen )  bij hele lieve mensen en hebben het ontzettend naar hun zin. En zo hoort het ook.  Ook onze chocolate kater Jackson woont inmiddels gecastreerd bij onze buurman. En wordt vreselijk verwend.

Ravenna ( black langhaar) ,Trendy ( lilac tortie langhaar ) en Joyfull ( fawn korthaar ), Quikie ( cinnamon )  zijn onze poezenmoeders van de toekomst.

Onze katers zijn sinds 2015 : Storm Chaser ( blue/ white langhaar ) en Peanut ( cinnamon smoke ). Met hen hebben we al mooie nestjes mogen begroeten.

Na 10 jaar fokken is onze grote droom in de kleur fawn geboren. Genaamd Guinness v. Dacemewi's Choice. Hij is onze dekkater in spé. Guinness is geboren op 23 augustus 2016 uit de combinatie Quikie en Peanut.

Blijven alle poezen en katers bij ons in de cattery wonen ? Nee, is het antwoord. Ik zou het zo graag willen, maar dan krijgen ze te weinig aandacht. Want hoe groter de groep, hoe meer je ook moet gaan opletten qua karakter. Er kunnen zich groepen gaan vormen in de groep en dat moet je niet willen. Maar ze zijn bij ons ook niet alleen voor de fok, want soms blijven er toch wel poezen bij ons. Degene die herplaatst worden krijgen een super blijvend thuis en worden dan ook zorgvuldig door ons uitgekozen. Het gaat ons ook aan het hart om ze te herplaatsen, dus het beste van het beste krijgen ze.

 

Tot zover even voorstellen!