Castraten

Iefke's Quiki ( spreek uit als Kiki )

Geboren 12 september 2015 uit

Moeder : Iefke's Kathinka, Vader :Shelda's Amigo special Boy Ashley

Kleur: Cinnamon

Bloedgroep : A (b?)

HCM/PKD : 7-11-2016 Negatief getest bij Monique Lecluize te Rotterdam

Kleine kleine Quikie, we kwamen op bezoek tijdens een verjaardag en we mochten de kittens zien van Kathinka en Amigo. Heel leuk, want deze kittens stammen af van onze eigen lijn. Jinx, Hero en Nigella. Hoe leuk is het dan wel niet om even te spieken. En ja hoor, ze keek me aan met die mooie ronde oogjes. 4 weken oud, heerlijk bekkie. Verliefd! Ik kan het niet anders omschrijven. Ik was helemaal niet op zoek naar een poesje, maar dit poesje ( nog zonder naam, die hebben we met z'n allen verzonnen, moest met de "Q") vond ik een plaatje. Ik heb haar op schoot genomen en ze heeft me alleen maar aangekeken en bleef me aankijken. Ik vroeg : "is ze al vergeven? "  "Nee", was het antwoord. "Dan is ze het nu wel",  antwoordde ik weer. Een paar weken later mocht ik haar halen ( na natuurlijk een paar keer langs geweest te zijn ). Ze was niet echt optimaal, was een beetje kalig bij haar nekje. Waarschijnlijk door de hond, die graag wil spelen? Allergie ? Je weet het niet. Maar ach, we hebben wel eens een kitten gehad, genaamd Niels ( zie verhaal van Niels op mijn site) , die was er erger aan toe geweest door Taurine gebrek en is ook opgegroeid tot een schitterende kater. En zoals jullie op de foto zien is Quikie een lieve, ondeugende perfecte dame geworden. Quiki is inmiddels gesteriliseerd en woont heerlijk bij haar opa Eros in Rotterdam.

 

Guinness v.Dacemewi's Choice

Geboren op 23 augustus 2016 uit : vader ; Ch. Iefke's Peanut en moeder; Iefke's Quiki.

HCM/PKD :  04-01-2018 Negatief getest bij Marjolein vd Pad, dierenpraktijk Zuidwesthoek te Bergen op Zoom

Fiv/Felv : 25-4-2018 : Negatief.

Kleur : Fawn

Guinness is inmiddels gecastreerd en woont nu in Genk ( Belgie ), hier heeft hij een schat van een Brits korthaar vriendin en een super lieve baas aan Wesley.

 

 

 

 

Trendy van Dacemewi's Choice

Geboren: 1 augustus 2012 uit: Moeder: Annamaja's Gaya, Vader: Ch.Jackson v. Dacemewi's Choice

Kleur : Lilac creme, draagt cinnamon

Bloedgroep A

HCM/PKD negatief getest bij Monique Lecluize, op: 28-10-2013 / 07-07-2014

En zie hier, de verjongde versie van Gaya. Onze kleine pieper. Wat bedoel ik hiermee ? Bij alles wat je zegt heeft mevrouwtje een antwoord. Pak je haar op, dan miauwt ze. Je zou denken, ze wil niet opgepakt worden, maar niets is minder waar. Trendy vindt het heerlijk om gekroeld te worden en is dan ook veel op de bank te vinden, naast ons, op schoot, bij haar grote vriendin en nichtje Ravenna.

Een veelbelovend poesje is ons verteld door de keurmeester. Zij heeft al haar eerste U1 behaald in haar klasse 3 -6 mnd. En ze vind showen leuk, dus volgende show voor 6 - 9 mnd ( Belgie) is ze er weer bij.

Inmiddels heeft Trendy al een eerste nestje gehad. Schitterende kittens ( al zeg ik het zelf ). En wat minstens zo belangrijk is, net zo lief als mama Trendy en oma Gaya. Haar dochter Xanadu v. Dacemewi's Choice is met de leeftijd van 1 jaar al Supreme Grand Champion, 1e  Brits Langhaar poes lilac tortie met wit in West Europa op Tica Show 2014 en werd BOA over  42 verschillende raskatten.

Trendy is bij haar tweede keizersnede 28-1-2017 gesteriliseerd. Haar dochter Infinity en zoon Ice uit dit nestje houden wij in onze cattery.

Trendy is herplaatst en woont tegenwoordig met haar dochter Ivy Olivia bij Mireille en Ben in Groningen.

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

Jackson van Dacemewi's Choice

Jackson is geboren op (tweede paasdag) 5 april 2010 bij ons thuis in de slaapkamer. Bij zijn geboorte woog hij 112 gram. Jackson is de 3e chocolate zoon van Hero en Nigella. En na twee schitterend mooie chocjes, wilde ik dolgraag een chocje houden. En gelukkig kwam daar Jackson.

Jackson is de "opvolger" van Hero vd Hassler Linde . Net als zijn vader Hero  heeft Jackson al voor een mooi stel kittens gezorgd. De kittens van de "P", "T", "U" en  "W" nestjes.

Op 5 oktober 2011 is Jackson negatief getest op HCM/PKD bij Annemarie Reinders.

Zijn bloedgroep is "A". Jackson draagt cinnamon en dilute.

Jackson is gecastreerd op 25 juni 2015

Hero vd Hassler Linde

Hero komt uit Duitsland en is geboren 7 maart 2005 bij cattery vd Hassler Linde. Hero is een schat van een kater met een heerlijk dikke vacht. Een echte goedsul. Hero heeft een aantal kampioenen in zijn familielijn. Zelf heeft hij nooit aan shows meegedaan. Dit omdat hij al misselijk wordt tijdens een klein ritje naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse inentingen. Dus lange autoritten zijn eigenlijk uit den boze voor hem. Hero is negatief getest op FIV/Felv op 30 november 2006. En negatief getest via Dna op PKD ( 9 januari 2007 ). Doordat Hero een bloedje dood aan autorijden had hebben we geprobeerd hem een keer op HCM te laten testen. Maar dit is helaas niet gelukt. Hero was te nerveus om bekeken te worden. Dit hebben we dus niet meer gedaan. Zijn zonen die als dekkater door het leven gaan, zijn alle negatief getest op HCM. Hero heeft bloedgroep A en heeft tot 2013 mogen dekken. Hij kan op een glans carriere terugkijken. Hero is gaan wonen bij zijn dochter Diva ( Dominique ) in Arnhem bij de fam. Geertsma. En kan hier heerlijk in de zon van zijn pensioen genieten. Hieronder ziet u foto's van Hero met zijn dochter en andere nieuwe huisgenoten.

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Herma ( nieuwe baasje) heeft Hero toch de HCM test  laten doen op 8 mei 2014 en,............... Negatief.

Goed zo Hero, Gefeliciteerd en dat op 9 jarige leeftijd!

Helaas hebben we op 4 mei 2016 het vreselijke nieuws gekregen, dat Hero ons heeft moeten verlaten.

Rust zacht lieve, lieve teddybeer.

 

 

 

                                                                        

                                           

JINX ( ANGEL ) Geboren: 21 februari 2005. koosnaam : Jinkie

Bloedgroep A. Negatief getest op FIv/Felv.

Op 15 september 2009 negatief op HCM/PKD getest bij Monique Lecluize in Heienoord.

Jinx is onze eerste poes. Wij hebben haar gekocht toen ze 7 maanden oud was. Een zoontje van degene bij wie ik Jinx heb gekocht destijds, was allergisch en zij werd ook een beetje teveel aan haar staart voortgetrokken en dat vond de moeder zo ontzettend zielig. Ik heb Jinx dus eigenlijk als "2e handsje" overgenomen. Zij heeft wel papieren meegekregen, maar de fokster had geen stamboom aangevraagd. Jinx heet eigenlijk Angel en haar moeder is "Esmee van de Lieve Knotte Bollen", haar vader is "Remy van Vihori". Van de ouders heb ik wel een copie  van de stamboom en het afstammingsbewijs meegekregen. Helaas zijn ze niet zo heel erg duidelijk, maar ik heb ze toch geplaatst voor de liefhebber. Ook kan ik niet veel over haar familie vinden op het internet. Misschien weten lezers van mijn site iets over de ouders. Dit zou ik dan graag vernemen. Jinx is een Black Smoke Brits Langhaar.  Ze is verschrikkelijk lief en aanhankelijk .

Op de pagina "familie van...." vindt u leuke foto's van de familie van Jinx.

Inmiddels heeft Jinx al nestjes met Hero en Gabber gehad. Alle kittens krijgen een volledige stamboom. 

*Jinx mag haar oude dag bij ons slijten, onze lekkere "opperpoes"

Nigella ( Niggie ) Bites v/d Katse Duinen.Roepnaam; Niggie

Kleur: Cinnamon tortie

Geboren: 25 augustus 2005

Bloedgroep A

negatief getest op Fiv/Felv ( 13/4/2007)

Is op 15 september 2009 negatief getest op HCM/PKD bij Monique Lecluize te Heinenoord

Wat een schat van een meid is dit geworden. Zo sceptisch als we waren zo blij zijn we nu met haar. 's  Ochtends worden we gewekt door een klein motortje dat over het bed loopt. Aaien vindt ze heerlijk en de kleinst plekjes zijn natuurlijk het fijnst om te liggen. Naar de naam Nigella luistert ze absoluut niet, maar naar Niggie ( wel op de engelse manier natuurlijk uitspreken ) luistert ze perfect.

Niggie is inmiddels Gesteriliseerd. En blijft bij ons wonen.

 

 

 

 Yumah - Zalika v Hasina Jabari, roepnaam : Yumah

Kleur : Lilac tortie

Geboren: 12 oktober 2007

Bloedgroep A

Op 21 september 2010 HCM/PKD negatief getest bij Monique Lecluize te Heinenoord

Fiv/Felv 2008 negatief

Yumah is onverwachts bij ons komen wonen. Yumah zocht een goed thuis en waar beter, dan bij je eigen dochter Gaya. Yumah is een heerlijke kroelkat, moet het nog een beetje uitzoeken met de rangorde. Bij cattery Annamaja was Yumah hoger in rang. Maar dit keer moet ze weer onderaan de lijst beginnen.

Helaas werd onze groep te groot en bracht dit teveel stress met zich mee. En aangezien dit het laatste is, wat we voor onze katten willen, hebben we een goed thuis gezocht en gevonden voor onze kroeliewoelie Yumah. De fokster is op de hoogte gebracht van de verhuizing.

Inmiddels ( 2012 ) is Yumah gesteriliseerd en verhuist en woont zij bij Yvonne (een collega van onze oudste dochter Mélanie ).

 

Deze dondersteen heet : Orange v. Dacemewi's Choice

Kleur : Rood

Geboren : 23 maart 2011

Bloedgroep A

Op 10 juni 2013 is Orange Negatief getest op HCM/PKD bij Monique Lecluize op de Pascalweg 4 te Rotterdam. Bij de geboorte van het "O" - nest kwam een rood kitten ter wereld. Een katertje ( dachten we ). Dus we noemden "hem" Omar. Omar werd al gauw in optie genomen door iemand die "hem" helemaal te gek vond. Maar,.............   Na betere inspectie ( een paar dagen later)  van de geslachten vond ik dat het geslacht toch heel veel weg had van een poesje. Kijken, nog eens kijken. Ja, ik kon er niets anders van maken. En we hadden na Babs van het "B"- nest  geen rode poesjes meer gekregen en we wilden er dolgraag ééntje. Dus moesten we degene die "Omar" in optie had teleurstellen. Gelukkig hadden deze er begrip voor, wat wij heel erg fijn vonden. Omar werd dus Orange. In middels heeft Orange haar eerste nestje op 12 april 2013 gekregen met Int. Ch. Wesley v. Chivers. Een schitterende drie-ling ( V- nest ). Orange is heeft inmiddels haar CAC status behaald. Zie onder de link "show" haar resultaten. Ook Viper en Vienna (twee van haar kinderen) doen het heel goed op show. Orange is in november 2014 gesteriliseerd en is in december 2014 verhuisd. Ze heeft het heerlijk naar haar zin als "enigst" kat. Ze wordt gruwelijk verwend en dat zien we graag.

Ch.Annamaja's Gaya, Roepnaam: Gaya

Kleur: Lilac tortie

Geboren: 13 februari 2009

Bloedgroep A

Op 17 mei 2010 negatief getest op HCM/PKD bij Monique Lecluize te Heinenoord.

Wat we kunnen vertellen over Gaya: dat zij een lekker ondeugend poesje is. Lekker bij je op schoot blijft zitten en zich heerlijk laat kroelen en borstelen........ Is grote vriendinnen met Niggie.

Zij heeft twee broertjes en 4 zusjes. Het nestje bestaat uit zowel lang als korthaartjes. Al hoewel de Langhaartjes wel de boventoon voeren. Haar moeder is Yumah- Zalika van Hasina Jabari en haar vader is Fyedka Tov's It's Cool man. Kortweg Itsy.

Gaya is 26 maart 2015 gesteriliseerd.

Zij gaat woont tegenwoordig in Den Haag. Lekker als enige poes, dus super voor Gaya

 

            

Ch. Iefke's Peanut

Kleur : Cinnamon Smoke

Geboren : 28 februari 2015

Bloedgroep A

HCM/PKD  negatief getest bij Monique Lecluize te Heinenoord

We kennen hen al enige tijd en zijn heel blij, dat Peanut bij hen oud mag worden

Peanut is 23 maart 2017 gecastreerd en herplaatst naar Zeist. We kennen familie al enige tijd en zijn heel blij, dat Peanut bij hen oud mag worden